Wij,  Martin Heerspink en Joyce Seijbel hebben Samen-Binden in 2010 opgezet. We hebben dit gedaan om ons te verbinden met onze eigen missie: een actieve bijdrage leveren aan een omgeving waar mensen -groot en klein, jong en ouder- zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Dit doen we door mensen met elkaar en met hun doel/missie te verbinden: Samen-Binden.  

Joyce – Met de voeten in de klei.

“Al meer dan 25 jaar ben ik actief binnen het basisonderwijs. Naast mijn werk als groepsleerkracht heb ik ervaring opgedaan als IB’er en als lid van het management team in het basisonderwijs. Ik heb in 2010 mijn vaste baan opgezegd om mij volledig te kunnen richten op Samen-Binden. Inmiddels combineer ik de prachtige activiteiten van Samen-Binden met een deeltijdfunctie als directeur van een basissichool. Ik vind het namelijk belangrijk om ook ‘met beide voeten in de klei te staan’. Zo blijf ik ook op de hoogte van wat er in de praktijk allemaal speelt binnen het onderwijs. Ik kijk als het ware van binnen naar buiten. Tijdens het volgen van diverse opleidingen ben ik er achter gekomen wat je eigen rol is in de communicatie. Waar ik in het begin nog  wel eens zei:”Dat wordt een lastig gesprek want dat zijn lastige ouders”, kwam ik er tijdens de opleiding achter dat ik vooral zelf kon bepalen of het een ‘lastig’ gesprek werd. Ik werd me heel erg bewust van mijn eigen rol hierin. Niet alleen werd het contact met ouders een stuk makkelijker en beter, ik kan ook meer betekenen voor mijn collega’s en -het meest belangrijk- voor de kinderen!

Om deze ervaringen met een breder publiek te kunnen CRKBO_Docentdelen heb ik me in het avontuur van Samen-Binden gestort. De mooie contacten en positieve reacties leveren mij enorm veel plezier en energie op! 

Joyce is CRKBO geregistreerd docent

Martin – Kijkend van buiten naar binnen

Ik ben in 1964 geboren in het Drentse plaatsje Sleen. Als een verlegen jochie heb ik onopvallend de lagere school en daaropvolgend de eerste jaren van de HAVO doorlopen. Na HAVO-3 kwam het verlossende woord dat ik naar de Middelbare Technische School kon. Door aanmoediging van mijn omgeving ben ik naar de HTS in Enschede gegaan. Vanuit Sleen naar Enschede: een hele stap. De HTS ging me goed af en de waardering tijdens het afstuderen  gaf me mijn eerste zelfvertrouwen. Na de HTS (Computertechniek) heb ik meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Kennis van techniek was mijn passie -of: mijn veiligheid?- en na een mooie tijd als engineer en ontwerper bij Ericsson heb ik met plezier als productieleider bij Trample in Sleen gewerkt. Ik heb tijdens al die werkzaamheden veel ervaring opgedaan in de techniek en misschien nog wel meer met het samenwerken met anderen. De laatste jaren in het bedrijfsleven ging ik me steeds vaker afvragen waarom het contact met de ene persoon heel soepel verliep en met de andere minder functioneel. “Waarom word ik soms niet begrepen terwijl ik heel eenduidig communiceer?”, dacht ik! Ik wilde graag blijven leren en ik ben mij gaan verdiepen in het gedrag van mensen i.p.v. van een verdieping in management, wat misschien meer voor de hand lag. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij zich gedraagt? Meerdere opleidingen hebben mij vooral veel over mijzelf geleerd. Hoe kijk ik aan tegen de wereld? Daarbij werd ik mij steeds meer bewust dat niet iedereen op dezelfde manier tegen die wereld aankijkt. Zo ondervond ik dat ook in het contact met de school van mijn kinderen. Waar ik dacht dat de school graag gebruik zou willen maken van alle kennis om haar heen kreeg ik te horen dat ‘men zelf al wel een aantal workshops had gevolgd’ en mijn kennis niet nodig was. Dit vond ik jammer, deels voor mijzelf (ego) en zeker voor de school en de kinderen. Hoe mooi is het om samen te werken en van en met elkaar te mogen leren! In Samen-Binden komen al deze aspecten samen. Prachtig om samen te mogen werken met het onderwijs. En omdat ik een achtergrond in het bedrijfsleven heb, kan ik extra betekenis hebben door ‘van buiten naar binnen’ te kijken.

Martin is op 29 augustus 2017 overleden.
Omdat zijn droom, zijn missie (kinderen een omgeving bieden waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen) ook mijn droom is, zal Samen-Binden
 blijven bestaan.
En omdat hij zoveel voor mij en velen heeft betekend houd ik de site in ere: omdat hij deze met zoveel liefde en toewijding gemaakt heeft!

Voor altijd in mijn hart…