omschrijving

Samenwerken biedt PERPECTIEF!

Voor leerlingen met een andere leerlijn of een ondersteuningsarrangement moet men in de toekomst een ontwikkelingsperspectief opstellen. Partnerschap tussen de school en de ouder is daarbij onontbeerlijk. Samen met ouders de ontwikkeling van kinderen ondersteunen: de basis voor goed onderwijs.

Hiervoor heeft Samen-Binden een cursus ontwikkeld.

In 5 bijeenkomsten verkennen we met elkaar het doel en de noodzaak van partnerschap met ouders binnen Passend Onderwijs én wat daar voor nodig is. Bijvoorbeeld : bij het opstellen van een Ontwikkelingsperspectief (OPP) is een goede samenwerking met ouders zeer belangrijk. Tijdens deze cursus krijgt men inzicht hoe men een professionele en effectieve relatie op kan bouwen met ouders en hoe men ouders actief kan betrekken bij het onderwijs aan hun kind. Deze relatie biedt veel meer perspectief voor goed onderwijs.

Deze bijeenkomsten leiden tot duurzame verandering omdat we verder gaan dan trainen op gedragsniveau. De deelnemers worden op bewustwordingsniveau geraakt . Door het (her)ontdekken van de belangrijkste (persoonlijke) waarden gaat men werken vanuit de KERN. Dat leidt tot (nog) meer plezier in het werk, het verminderen van de werkdruk, het ontwikkelen van leiderschap in je werk op elk niveau en betere contacten met leerlingen, ouders en collega’s.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de bijeenkomsten.

contact

Wilt u meer weten over wat wij voor uw school kunnen betekenen neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

U kunt hiervoor onderstaand contactformulier gebruiken of ons bellen : 06-53139957

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Samen-Binden
Provincialeweg 30
6255NV Noorbeek
06-49692860

KVK 50546341
BTW NL822798633.B01
IBAN: NL87RABO0136884210