Effectief lesgeven met NLP
Genre: Onderwijs
NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is ontwikkeld met het doel te leren hoe je effectiever kunt denken en effectiever met jezelf en anderen kunt communiceren. Daarmee is het dus zeer effectief in het onderwijs. Dit boek beschrijft verschillende mogelijkheden hoe je nog effectiever kunt lesgeven met behulp van de ervaringen met NLP.
About the Book

Praktische oefeningen en technieken voor docenten om optimaal te functioneren in de klas.

Dit boek is bedoeld voor alle docenten in alle vormen van onderwijs: basisschool, VMBO, HAVO, VWO tot en met HBO. Ervan uitgaande dat je het gedrag terug krijgt dat je zelf uitstraalt, heeft NLP specifieke gedragstechnieken ontwikkeld om optimaal met leerlingen te communiceren door een goede relatie met ze op te bouwen. Want lesgeven valt of staat met een goede relatie met de leerlingen. Deze technieken zijn geschikt voor alle vakken, want ze leren alleen ´hoe je iets doet´, niet ´wat je doet´.Ieder hoofdstuk bevat praktische oefeningen en tips om thuis of in de klas uit te proberen, want gedragsverandering moet wel geoefend worden.De technieken zijn gebaseerd op NLP en zijn door de auteurs tijdens trainingen en bijscholingscursussen aan docenten ontwikkeld en in de praktijk getoetst.

Uit de inhoud:- aandacht krijgen door effectief woordgebruik en lichaamstaal;- de kunst van positieve beloning: bijv. complimenten geven aan de buurman van een leerling die zich misdraagt werkt fantastisch!;- de kunst van de juiste vragen stellen waardoor iedereen bij de les betrokken wordt;- iedere leerling minstens eenmaal per les complimenteren;- leer zelfvertrouwen en autoriteit uitstralen, met behulp van de ´spotlight/techniek´.

Het boek besluit met een workshop van een dag waarmee je collega´s op school dezelfde technieken en strategieen kunt leren. Een onmisbaar boek voor iedere docent!

Richard Churches heeft ruime ervaring in het lager, middelbaar en speciaal onderwijs en heeft een leidinggevende positie in diverse Britse onderwijsinstellingen.Roger Terry is een internationaal bekende NLP-Master en geeft trainingen en lezingen over de hele wereld. Hij heeft ruim 1.000 Fast Track docenten getraind in NLP.

Het boek besluit met een workshop van een dag waarmee je collega”s op school dezelfde technieken en strategieen kunt leren.Een onmisbaar handboek voor iedere docent!


Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Effectief lesgeven met NLP